Гофротара - це тара і упаковка, виготовлена з гофрокартона. Завдяки невисокій ціні і досить простій конструкції гофротара широко використовується для упаковки як промислових товарів, так і харчової продукції.
Гофроящики
Гофроящики - тара з гофрокартона, призначена для упаковки і зберігання промислової і продовольчої продукції. На відміну від гофрокороба гофроящик має щільніші і міцніші стінки, тому може бути використаний для транспортування важчих виробів.
Для виробництва цього виду гофротары використовується переважно тришаровий і п'ятишаровий гофрокартон.
За типом конструкції виділяють дві групи гофрокоробов :
- Доладні: доладні чотирьохклапанні гофроящики, доладні ящики із замковими з'єднаннями, доладні гофроящики з торцевими з'єднаннями
- Нескладні: гофроящики обгорткового типу з суцільним дном і кришкою, що відкривається, ящики пенального типу і збірні гофроящики
Гофроящики широко застосовуються для упаковки продовольчих товарів, фармацевтичної продукції, виробів хімічної промисловості.
Гофрокороба(картонні коробки)
Гофрокороб - один з найпоширеніших видів гофротары. Гофрокороба виготовляють з екологічно чистих матеріалів, вони пропускають всередину повітря, що важливо для упаковки харчової продукції, крім того на їх поверхні легко розмістити логотип і іншу рекламну інформацію. Гофрокороба роблять з тришарового, п'ятишарового і семислойного гофрокартона залежно від того, яка продукція в них буде упакована. Гофрокоба широко використовуються при упаковці різних харчових і нехарчових виробів невеликої ваги.
Гофролотки
Гофролоток - невисока упаковка з відкритим верхом. Цей вид гофротары зручний для використання в торгівлі, оскільки не треба порушувати упаковку, щоб дізнатися, що усередині, або дістати потрібний товар. Гофролотки виготовляють переважно з тришарового гофрокартона або микрогофрокартона. Якщо упаковка має бути особливо міцною, то використовують п'ятишаровий гофрокартон.
Гофролотки широко застосовуються для упаковки продуктів харчування, овочів і фруктів, напоїв, кондитерських виробів.